fbpx

Vapaaehtoistyöstä oppia asiakaspalveluun

Howdy!

Olen Sari Mäyränpää ja aloitin pari viikkoa sitten Tampereen Moment Groupissa asiakasneuvojana – tai Moment Makerina, niin kuin täällä meitä kutsutaan. Työnkuvaani kuuluu asiakkaiden palvelu suomeksi ja tarvittaessa myös englanniksi ja ruotsiksi.

Työssä voin hyödyntää käännöstieteen englannista saatua filosofian maisterin tutkintoa. Ruotsi kaipaa vähän petrausta, sillä sitä on tullut opiskeluajan jälkeen harvemmin käytettyä. Onneksi Moment Groupissa on mahdollista kouluttaa itseään ja aina saa apua pyydettäessä.

Mikä on Moment Maker?

Moment Maker palvelee asiakkaita puhelimitse, sähköpostitse tai esimerkiksi chatin välityksellä. Palvelen kahta asiakasta:

  1. yritysasiakkaita, joiden kanssa teemme yhteistyötä
  2. ja toisaalta taas näiden yritysten omia asiakkaita, loppuasiakkaita.

Olen vasta Moment-urani alussa, sillä olen ”luureissa” tätä kirjoittaessa toista viikkoa. Työvälineinä toimivat puhelin sekä näyttöpääte.

Moment Groupin parhaat puolet

Momentilla ei ole vuokratyöntekijöitä. On melko harvinaista nykypäivänä saada heti käsiinsä toistaiseksi voimassa oleva työsopimus, joten siitä ehdottomasti plussaa!

Tykkään oppia uutta koko ajan. Työtilanteet ovat nopeasti vaihtelevia ja siksi kovin mielenkiintoisia. Toisaalta odotan innolla sitä päivää, kun alla on sen verran rutiinia, että selviydyn työtehtävistä täysin itsenäisesti.

Haastavat tilanteet asiakaspalvelussa

Asiakaspalvelija kohtaa useita erilaisia ihmisiä päivittäin. On selvää, että aina eivät kohtaamiset suju niin kuin strömsössä. Ihmisiähän me kaikki olemme eikä aina voi olla hyvä päivä.

Vaikka itsellä ei olisi hyvä päivä, se ei tietenkään näy työssä. Enemmän kyse onkin siitä, että tavoittaa asiakkaan, jolla ei ole niin hyvä päivä menossa.

Vaikka myynnillinen ote on asiakaspalvelussakin tärkeää, olen hyvin tarkka siitä, että en tuputa mitään,

  • olen kohtelias ja pyrin aina kuuntelemaan asiakasta. Vain kuuntelemalla voi oikeasti auttaa.
  • Empatia on tärkeä ominaisuus.
  • Nopeus, tarkkuus ja multitaskaus – siinä loput.
Aspa, Moment Maker, Puputäti

Jos sinulla on mahdollisuus tehdä vapaaehtoistyötä, suosittelen ehdottomasti! Olin vapaaehtoisena eläinkoordinaattorina Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksessä. Ne vuodet opettivat paljon mm. asiakaspalvelusta.

Kaneista huolehdin jo eläinkoordisaikana, mutta nykyäänkin juttelen niistä mielelläni. En kuitenkaan puhelimessa asiakkaille vaan lähinnä kirjoittamani kanien hoito-oppaan ja Puputädin blogin välityksellä 🙂

Tuloksellisia kohtaamisia!

Sari Mäyränpää
Moment Maker


Jos oma ura Moment Groupissa kiinnostaa, klikkaa oheisesta linkistä!

Katso Sarin ”Hauska tutustua” -esittely, klikkaa tästä »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.