fbpx

Vakuutus vakuutuksen päälle?

Aloittaessani aikoinaan myyntityöt vakuutusten parissa en tiennyt ennestään vakuutuksista paljoakaan. Mielikuvassani oli, että vakuutukset nyt ovat välttämätön paha, joita ei toivottavasti koskaan joutuisi tarvitsemaan ja jos tarvetta ilmenee, on saatavat usein työn ja tuskan takana.

Eikös se näin mene? Tätä olen saanut usein kuulla asiakkaidenkin suusta.

Selvää on, että myyntityö osaa välillä olla haastavaa ja välillä vielä haastavampaa. Eivätkä vakuutukset ole juuri se helpoimmasta päästä myytävä palvelu

myyt palvelua, jota asiakas ei toivo koskaan käyttävänsä.

Monesti asiakkailla on huonoja kokemuksia vakuutuksista ennestään ja suhtautuvat ennakkoluuloisesti sekä vakuutuksiin että puhelinmyyntiin. (No shit, Sherlock!)

Tämän vuoksi on tärkeää painottaa palvelun selkeää ja yksinkertaista korvauskäytäntöä.

Mitä hyötyä lisäturvasta on?

Suomessa jokainen pääsee onneksi hoitoon, oli vakuutuksia ennestään tai ei. Vakavammissa tilanteissa vakuutukset kattavat toki kulut, MUTTA eivät auta arjen keskellä. Jokainen, joka on joskus sairastunut vakavasti tai joutunut tapaturman keskelle, tietää etteivät ne kulut jää pelkkään lääkärikäyntiin. Eläminen kiristyy nykyään kaikkialla, ja muutamia esimerkkejä miten sairastuminen tai tapaturma vaikuttaa arkeen:

  • Jos pidemmällä sairaslomalla tiputaan Kelan sairaspäivärahalle, tulot tippuvat. Ikävä kyllä kulut eivät.
  • Arki ei suju entiseen malliin, jos kotona ollaan käsi tai jalka paketissa.
  • Useimmissa vakuutuksissa on omavastuu, joka nostaa kynnystä hakea korvauksia varsinkin pienemmissä vahingoissa. Lisäturvassa ei tätä ongelmaa ole.

Kertakorvaus, jonka käytöstä päätät itse

Lisäturvassa apu saadaan asiakkaan omaan henkilökohtaiseen käyttöön, eli juuri sinne arjen keskelle. Jokainen itse parhaiten tietää, mihin elämässä rahaa tarvitsee.

Kun kertakorvaus tulee sellaisenaan omalle tilille, ei kuulu kenellekään mihin korvaukset käyttää. Joku tarvitsee paikkauksia esim. juokseviin kuluihin tai ansionmenetyksien paikkaamiseen. Toinen tarvitsee siivousapua kotiin tai kaupassakäyntiin. Ja vaikka korvauksilla ostaisi kotiin uuden pleikkarin, että saa sairasloman kulumaan nopeammin, niin mikäs siinä!

Yli 1 000 000 tapaturmaa vuodessa

Jokainen tietenkin toivoo, ettei tapaturma tai sairastuminen koskaan osu omalle tai läheisten kohdalle. Fakta kuitenkin on, että Suomessa sattuu joka vuosi yli miljoona tapaturmaa ja yhä useampi sairastuu vakavasti elämänsä aikana, riippumatta omista elämänvalinnoistaan.

Raha ei tietenkään ketään paranna, mutta tuo mielenrauhan vaikeisiinkin elämäntilanteisiin. Kun taloudellinen tilanne on turvattu ja yksi stressinaihe vähemmän, on helpompi keskittyä omaan toipumiseen.

Turvallista alkavaa kesää! 🙂

Eeva Malmberg
Moment Maker


Haluatko Eevan työkaveriksi? Katso avoimet työpaikat tästä »
Lue Eevan aiempi kirjoitus ”Ai ooksää joku puhelinmyyjä??!” tästä»

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.