fbpx

Työpaikan erilaiset tyypit

Olen viihtynyt Moment Groupilla jo tovisen aikaa, yksitoista vuotta tuli täyteen tämän vuoden alkupuoliskolla. Aloin eräänä päivänä miettimään, että meitä mahtuu porukkaan jos jonkinlaista kumpparinkuluttajaa, mutta toimeen tullaan, vaikka erilaisia ollaankin.

Ja sehän se vasta suuri rikkaus on – erilaisuus!

Jokaiselta työpaikalta löytyy jokunen erilainen tyyppi, tutkimuksiakin aiheesta löytyy paljon. Pohdin, millaisiin itse olen työurani aikana eri työpaikoilla törmännyt. Tunnistan itseni aika vahvastikin Puurtajan roolista, josta pyrinkin pääsemään eroon ja löytämään itsestäni huolettoman Löysäilijän.

Työpaikan roolit

Meillä tehdään työtä Iisalmen lisäksi Pieksämäellä, Tampereella, Espoossa ja Fuengirolassa. 250 hengen porukkaan mahtuu jos jonkinlaista tyyppiä ja jokaista tarvitaan

Ainakin seuraaviin olen työurani aikana törmännyt:

Besserwisser

Työpaikan kehäkettu, ja tyyppi, joka tietää (tai olevinaan tietää) kaikesta kaiken eikä pelkää esittää mielipiteitään tai tietojaan. Hän myös tuo tämän auliisti esiin tilanteessa kuin tilanteessa.

Lörpöttelijä

Hyväntuulinen höpöttäjä, joka kertoo niin kumminkaiman kuin lemmikkikissan kuulumiset niitä kysymättä ja jututtaa ketä tahansa missä tahansa. Ei useinkaan huomaa toisen kiirettä tai haluttomuutta kuuntelemiseen. Lörpöttelijä ei myöskään kysele tai kuuntele toisen kuulumisia.

Umpio

Tyyppi, joka on vaan töissä täällä. Tulee ja lähtee tarkasti oikealla kellonlyömällä, eikä kerro asioistaan työpaikalla. Hoitaa hommat ja se on siinä.

Intopiukkis

Innostuu helposti asioista ja tarttuu toimeen kuin toimeen. Hoitaa yleensä yhteisiä asioita ja järjestelee illanistujaisia, virkistyspäiviä yms. hyväntuulisena vihellellen.

Puurtaja

Aikaa ja vaivaa säästelemättä hoitaa kaikki mahdolliset hommat muille mitään delegoimatta. Puskee hommia tauotta ja aiheettomasti kantaa vastuuta. Ottaa muittenkin hommat hoidettavakseen tarvittaessa.

Valittaja

Kaikki on tällä tyypillä aina huonosti, ei jaksa ja väsyttää. Pomotkin on pyllystä ja pottuvarvasta kolottaa. Mikään ei koskaan kuitenkaan muutu.

Humoristi

Heittää hyviä vitsejä ja lohkaisee hauskan heiton kommenttina asiaan kuin asiaan. Pitää porukan hyvällä tuulella ja taitaa ronskitkin jutut.

Löysäilijä

Ei kanna huolta huomisesta, eikä ota asioista turhan vakavasti. Hoitaa työnsä mutta osaa vetää rajat.

Mihin tyyppiin sinä kuulut?

Löydätkö itsesi jostakin tai joistakin tyypeistä? Olisi kiva kuulla millainen itse tunnet olevasi ja millaisten tyyppien kanssa viihdyt parhaiten.

Tuloksellisia kohtaamisia,

Sari Saarelainen
Moment Maker


Lue Sarin edellinen blogiteksti ”Työssä ja elämässä jaksaminen” tästä »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.