fbpx

Tykypäivänä juostiin Cooper-testi

Kaikki alkoi viime blogistani, jossa kerroin omasta liikkumisestani. Heitin töissä vitsiä tyyliin:

”Ensi tykypäivänä olisi siistiä mennä juokseen Cooper-testi”

Esimies kuuli tämän kommentin ja sanoi ”Hyvä idea”. Muutaman päivän jälkeen tuli tieto, että Cooperin testi järjestetään 2 viikon päästä.

Veto voittajasta

Osallistujia alkoi kertyä pikkuhiljaa ja lopulta 11 ilmoittautui. Itse innostui vähän liikaa ja heitin vierustoverille vetohaasteen:

”20 € vetoa että juoksen pisimmälle”

Juuri kun rupesin miettimään, onko mulla hyvä kunto niin vierustoverin käsi oli jo vieressä ja oli pakko kätellä.

Pokka ei petä

Veto oli nyt voimassa. Pidin tyylikkäästi kuitenkin pokerinaaman, vaikka oikeasti hiki alkoi virrata ihollani, koska en ollut moneen vuoteen testannut paljonko pystyn juoksemaan Cooperin testissä.

Tiesin kyllä, että omasta mielestäni minulla on hyvä kunto mutta Cooper testi on aina eri asia, koska 12 minuuttia ilman kahvitaukoa!

Testijuoksu

Paniikissa lähdin heti töiden jälkeen juoksemaan ja laitoin kellon käyntiin. Kun 12 min tuli täyteen GPS-mittari puhelimessa näytti että 2400m on täynnä.

Sain itseluottamuksen takaisin. Seuraavat 2 viikkoa harjoittelin kuitenkin tulevaa koitosta varten. (Iso kiitos valmentajalle!)

Inttiaikojen kovia tuloksia

Joka päivä kuuntelin, kun vierustoverit spekuloivat kuka on kovimmassa vireessä.

Itse pidin tyylikkäästi edelleen pokerinaaman ja kerroin että olen simuaatiovetona tehnyt 2400m suoraan töiden jälkeen.

Yritin profiloida vastustajiani ja kysellä vähän mitä tuloksia he ovat aikaisemmin juosseet. Ihmiset kertoivat armeijatarinoita ja puhuivat isoista numeroista mutta tässä kohtaa ei mennyt pupu pöksyyn.

Tunnelma tiivistyy

Päivät kuluivat hitaasti. Jännitys alkoi kasaantua pikkuhiljaa. Ensimmäinen ajatus, kun öisin heräsin, oli Cooper-testi. Yritin simuloida parasta strategiaa ja simuloida kaikki skenaariot.

The Day of Grand Cooper
D-Day oli syksyisen kaunis.

Vihdoin Cooper-päivä koitti! Ihmiset olivat innoissaan ja itse vain tuijotin tietokoneen sekuntiviisaria ja lopulta kello 16.30 oli aika lähteä kentälle!

Tässä kohtaa alkoi oikeasti adrenaliini virrata ja hiki valua! Nyt ei voi enää perääntyä! Kentälle oli lopulta saapunut 9 alfaurosta. Otin onneksi aurinkolasit, jotta ihmiset eivät nähneet pelkoani.

 

Vihdoin oli aika. Ihmiset menivät viivalle ja kello laitettiin käyntiin.

 

Heti alussa porukka lähti vetämään 1min 30 sekunnin kierrosvauhtia. Ja porukassa roikkui muutama kaveri minun lisäksi.

Meidän edellä lähti juoksemaan vielä kovempaa eräs työntekijä jo starttiviivalta, mutta oletin että hän ei pysty pitämään sitä vauhtia, joten en edes yrittänyt lähteä hänen peräänsä.

Huomasin ekan kierroksen jälkeen, että en pysty pitämään tätä vauhtia loppuun. Pysyin onneksi raahautumaan porukan perässä 2 kierrosta ja onneksi porukan vauhti hiljeni.

Tässä kohtaa nousin porukan kärkeen. Sijoitus oli tässä kohtaa toinen.

Tasaista tahtia kierros kierrokselta

Tässä kohtaa jatkoin omaa tasaista juoksuani. Tein tasaisia kierroksia kunnes 6 kierrosta tuli täyteen ja oli enää 1 minuutti jäljellä.

Tässä kohtaa yritin vielä epätoivoisesti saada kisan johtajan kiinni, mutta loppukiri ei tuottanut tulosta ja jäin lopulta voittajasta vain 100 metriä! Juoksin siis 2550m, kun voittajan tulos oli 2650m!

No mutta hauskaa oli, vaikka tämä koitos maksoi minulle 20€!

Kuvassa vedon voittaja hakemassa voittoaan.

Voin lämpimästi suositella Cooper testiä tykypäiväksi!

 

Joni Markkanen
Momentnaattori

– I sell effective as robot but with real care of my customers needs. My mission is to sell with high quality and satisfied customer is my prime objective.


Lue aikaisempi juttuni ”Liikunnalla tulos nousuun” >>
Haluatko tulla meille töihin? Katso avoimet työpaikat tästä >>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.