fbpx

Tuula Huovinen: Haluan ylittää asiakkaan odotukset

Olen ollut jo yli 5 vuotta Espanjassa Ina Spainin, nykyään Moment Groupin, palveluksessa aluksi asiakaspalvelijan nimikkeellä, nykyisin Moment Makerina.

Tällä hetkellä työnkuvaani kuuluu mm. asiakasyritysten vaihteisiin vastaaminen, huolto- ja tukipyyntöjen vastaanotto, erilaiset päivystys- ja tukipalvelut sekä ajanvarauspalvelut. Asiakaspalvelua tehdään puhelimen lisäksi sähköpostitse ja chattien kautta suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Lisäksi hoidan konserniyritysten ulossoittoja.

Aikaisemmin olin vastuussa myös uusien työtovereiden koulutuksesta sekä asiakaskontaktien laadunvalvonnasta. Pitkä ja monipuolinen työkokemukseni yrityksessä takaa myös sen, että pystyn lähes poikkeuksetta auttamaan varsinkin uudempia työtovereitani heille eteen tulevissa ongelmatilanteissa ja eri palveluihin liittyvissä lisäkysymyksissä. Ja autankin tosi mielelläni aina, kun voin!

Ohjeita noudattaen parasta mahdollista asiakaspalvelua

Jokainen soitto, jokainen Kohtaaminen on omanlaisensa, mutta tärkeintä on mielestäni seurata palveluntarjoalta saatuja ohjeita. Parasta on se, kun pystyy palvelemaan asiakasta hyvin. Eikä vaan hyvin, vaan ylittämään hänen toiveensa ja odotuksensa – tarjoamaan hieman enemmän kuin on vaadittu tai mitä asiakas odottaa.

Esim. vaihdepalveluissa useimmiten tilanne menee yksinkertaisesti niin, että yhdistän puhelun ja siinä se. Joskus soittaja onkin tarvinnut enemmän tietoja kuin alun perin vaikutti. Niinpä esim. netistä etsimällä olen pystynyt pienellä lisävaivalla löytämään hänen puolestaan jonkin asian – jolloin Kohtaaminen on ylittänyt hänen odotuksensa ja toiveensa – pienellä vaivalla!

Kunnioitan rehtiä työnantajaa

Moment Group on alusta alkaen ollut todella luotettava työnantaja, jossa kaikki työsopimuksiin, työaikoihin, palkkoihin, sairaslomiin yms. liittyvät asiat hoidetaan asiaankuuluvasti ajallaan ja lain kirjaimen mukaan. Tämä on varsin tärkeä asia täällä Espanjassa, koska valitettavasti kaikki yritykset eivät näin aina tee, ja rehellistä toimintaympäristöä ei voi kuin kunnioittaa.

Espanjassa on vieläkin valitettavan yleistä maksaa palkka puoliksi ns. pimeänä tai se, ettei työntekijää kirjata virallisesti sosiaaliturvan piiriin. Olen täällä asuessani itsekin törmännyt erinäisissä työpaikoissa tähän ”sääntöjen kiertoon” ja ”yrityksen rahansäästöön”. Onneksi tämä on kuitenkin viimeisten 10 vuoden aikana vähentynyt ja kontrolli on jo tiukempaa.

Koko tiimimme ”Sielu” on toimistoa heti sen perustamisesta asti vetänyt ihana Opportunity Managerimme Irmeli Salonen, joka inhimillisellä, mutta tarvittaessa myös tiukemmalla otteellaan neuvoo, ohjaa ja tukee meidän Moment Makereiden työtä. Hän on myös helposti lähestyttävä, ja ymmärtää ja kunnioittaa meidän jokaisen työntekijän henkilökohtaisia asioita, ja Irmelin kanssa onkin helppo mennä juttelemaan tarvittaessa!

Team Spirit eli joukkuehenki on meillä yleensäkin aivan mahtava, ja sitä ylläpidetään mahdollisuuksien mukaan myös yhteisillä esim. illallisilla, konserteilla tms. tapahtumilla työajan ulkopuolella.

13 vuotta Espanjassa on olleet elämän parasta aikaa

Kävin jo 80-luvulla Fuengirolassa ensimmäiset kerrat, mistä jäikin kipinä ”joku kaunis päivä” tänne muutosta itämään. Kun nyt jo edesmennyt isäni muutti tänne syksyllä 1996 eläkkeelle jäätyään, sai myös perheemme muuttounelma uutta tuulta alleen, vaikkakin tuon unelman lopullinen toteuttaminen kestikin vielä useita vuosia.

Perheenä muuttoa helpotti huomattavasti myös se, että Fuengirolan Los Pacosissa on toiminut jo 90-luvun alusta Aurinkorannikon Suomalainen Koulu – Colegio Finlandés. Näin tyttäremme pääsi suoraan jatkamaan peruskoulun 8. luokalle. Vuoden täällä oleskelun jälkeen palasimme koko perhe takaisin Suomeen, mutta minulla veri veti takaisin Espanjaan, ja 41-vuotiaana tein ”Elämäni Tärkeimmän Päätöksen”, ja palasin tänne takaisin, ja samalla tiellä olen edelleen. En ole katunut tuota päätöstä hetkeäkään.

Työkokemusta vaikka muille jakaa

Aikaa on vierähtänyt ja nyt olen viidenkympin rajapyykin ylittänyt 7-kuukautisen Aada-neidin mummi. Alkuperäiseltä koulutukseltani olen laskentatoimen YO-merkonomi, mutta vielä liki nelikymppisenä päätin toteuttaa yhden unelmani, ja opiskelin matkatoimistovirkailijaksi. Olen työskennellyt monenlaisissa paikoissa mm. kirjanpitäjänä, sihteerinä, myyntiassistenttina, toimistopäällikkönä, matkatoimistovirkailijana, kiinteistönvälittäjänä mm. asianajotoimistossa, optikkoliikkeessä Suomessa että täällä Espanjassa. Voinkin sanoa olevani ns. monessa liemessä keitetty, ja tottunut erilaisiin asiakaspalvelutilanteisiin ja ajoittaiseen kiireeseen ja stressiinkiin.

Espanjatar, ”otra española más”

Nykyisin ”espanjalaiseen perheeseeni” kuuluu espanjalainen avomieheni Sebastián sekä lukematon määrä hänen myötään elämääni tulleita serkkuja, setiä, tätejä ja heidän lapsiaan. Pidän todella paljon valokuvauksesta, retkeilystä ja matkustelusta yleensäkin, ystävien ja sukulaisten tapaamisesta, hyvästä ruoasta ja juomasta, kaikenlaisesta musiikista ja elävän musiikin tapahtumista (mukaan lukien karaoke) ja henkevistä keskusteluhetkistä avomieheni kanssa.

Ehdottomasti parhaita puolia täällä asumisessa ja Espanjassa on leuto ilmasto, ympäri vuoden tarjolla olevat tuoreet vihannekset/juurekset, avoimen iloiset ihmiset sekä ehtymättömät mahdollisuudet mm. arkeologisten, historiallisten ja luontokohteiden tutkimiseen!

Mahtavinta minusta on kuitenkin se, että espanjalaisen avomieheni myötä olen päässyt täysin sisään espanjalaiseen mentaliteettiin, ja minut on hyväksytty jo vuosia sitten yhtenä lisäjäsenenä hänen perheeseensä, ja monessa mielessä voin ajatella olevani jo espanjatar, ”otra española más”. Nurkkakuntaisuutta ja/tai selän takana pahanpuhumista – siihen en ole törmännyt kertaakaan näiden vuosien aikana!


Etsitkö töitä? Katso avoimet työpaikat tästä >>

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.