fbpx

Tiimin kesäjuhla – Tour de Iisalmi

Jo perinteiseksi muodostunutta tiimin kesäjuhlaa vietettiin perjantaina 7.6.2019. Juhlan yllä oli viikkojen ajan salaisuuden verho, jota juhlatoimikunta raotti muutama päivä ennen h-hetkeä.

Kuuma ilma väreili ilmassa ja aurinko porotti taivaalla, kun iloinen joukkiomme työpäivän päätteeksi lähti centeriltä kohti illan ensimmäistä etappia. Osa siirtyi kohteeseen autoilla ja hovikuski Tuulan kyydillä, joka myös kävellessämme kohteeseen ajeli ohi ja huuteli kyytiin tulijoita. Eipä kelvannut kyyti, sillä mikäs jalkaisin kulkea, kun seura oli mitä mainioin.

Robotiikkaa Olvin tehtaalla

Ensimmäinen etappi oli vuonna 1878 perustetun Olvi Oyj:n tehdas Luuniemellä. Saavuttuamme paikalle meidät otti ystävällisesti vastaan Olvin edustaja ja saimme päällemme suojatakit ja -lakit.

Aloitimme tehdaskierroksen käymistankeista, sieltä siirryimme vilvoittavaan kellariin, jossa oli useita tankkeja. Tankillisen juomiseen yhdeltä ihmiseltä menisi 1000 vuotta, melkoinen urakka!

Olvilla oli paljon automatiikkaa, muun muassa varastossa oli robotteja, jotka kokosivat ”tetris-kentältä” kauppojen tilauksia ja laittoi ne eteenpäin lähettämöön.

Kierroksen aikana kuljimme noin 250 porrasaskelmaa ja näimme sekä kuulimme muun muassa sen, että varastomiehillä on kuntotestit ja kiipeilykortit ja että Olvi on valmistanut historiansa aikana myös jäätelöä.

Kierroksen päätteeksi ikuistimme joukkomme ja saimme mukaamme virkistävät juomat.

Asiallisen Iisalmi-kierroksen puolivälissä. Hyvä fiilis!

Iisalmen suihkulähteet ja 4 puistoa

Olvilta siirryimme OlutMestarin terassille, jossa meitä odotti Iisalmi-opas, jonka johdolla lähdimme tutustumaan Iisalmen puistoihin ja historiaan. Oppaamme oli vallan hurmaava harmaahapsinen herrasmies, leveää Savon murretta huasteleva kävelevä tietokirja.

Aloitimme kierroksen aivan centterimme vieressä sijaitsevasta Lüneburgin puistosta, jossa sijaitsee Olvi-säätiön lahjoittama ja taiteilija Eemil Halosen suunnittelema Lähteen haltiatar -veistos ja suihkulähde. Veistoksen suihkulähteessä virtaa kaupungin vesijohtoverkoston raikasta pohjavettä. Samaa vettä virtaa myös torin Kalapoika-suihkulähteessä.

Matkamme jatkui Simonniemen puiston kautta Otavanpuistoon, jonka varrella on ollut muun muassa Edvin Laineen synnyinkoti.

Otavanpuistosta saavuimme Kirkkoaukiolle ja Kirkkopuistoon, Kirkkoaukiolla sijaitsee suojeltu Pyhän Ristin Kirkko, jonka on suunnitellut arkkitehti Eino Pitkänen.

Kirkon ympäristössä sijaitsevat myös muun muassa Iisalmen Lyseo ja Edvin Laineen koulu, jotka ovat toimineet aikoinaan sotilassairaaloina.

Kirkkoja ja muistomerkkejä

Pyhän Ristin kirkolta kuljimme kohti arkkitehti Ilmari Ahosen suunnittelemaa Pyhän Profeetta Eliaan ortodoksikirkkoa.

Kirkkopuiston varrella oli monta kulttuurihistoriallisesti merkittävää rakennusta ja muistomerkkiä, mm. kulttuurikeskuksen edessä kuvanveistäjä Anu Matilaisen Pikarijäkälä kiviteos, Kauppis-Heikin ja Juhani Ahon patsaat sekä nykyinen nuorisotalo, joka on aikoinaan ollut suojeluskunnantalo.

Pääsimme käymään myös Profeetta Eliaan kirkossa, jonka pihassa on Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi. Profeetta Eliaan kirkko on Iisalmen ortodoksinen seurakunnan kirkko ja se on vihitty käyttöön 1957. Kirkossa oli harras tunnelma ja kauniit vanhavenäläistyyliset freskot. Oppaamme kertoi kirkossa paljon ortodoksista messutavoista ja tarinoita kirkon historiasta.

Kiitospuheet @Hotelli Golden Dome

Hikisen kävelykierroksen ja hartaan kirkkovierailun jälkeen siirryimme kirkon vieressä sijaitsevaan hotelli Golden Domeen.

Illan aloitti alkumaljat sekä toimeksiantajamme edustajien lyhyet kiitospuheet. Maljojen kilistelyn jälkeen pääsimme nauttimaan herkullisien ruokapatojen antimista ja toistemme seurasta. Ruokailun lomassa juhlatoimikunnan puheenjohtaja Kaija luovutti toimeksiantajamme edustajille sekä mukana juhlineelle CEO Pia Pursiaiselle kauniit Samaskorun kaulakorut.

Iltaan mahtui paljon kävelyä, hikeä, naurua, puhetta ja yhdessäoloa.

Kiitos kaikille mukana kävelleille 🙂

 

Sari Saarelainen
Moment Maker


Lue Sarin edellinen blogiteksti ”Työpaikan erilaiset tyypit” tästä »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.