fbpx

Savolaaset lontit piäkirkolla

Syyskuisena torstaepäevänä meellä oelj ilo lähtee tutustummaan yhteestyökumppanniimme ja nähä immeeset ihan livenä sekä heijän toemtilat. Kaekille meelle matka yhteestyökumppanin luo oelj ensimmäänen.

Yhteestyö on jatkuna jo vuesija ja osa heejän työntekijöestään oelj meelle jo tuttuja tiällä Iisalamessa piettyjen koolutusten ansiosta. Paekalla olj myös monta immeestä joien kanssa ollaan tähän suakka oltu aenoastaan virtuaalisesti tekemisissä, oelj mahtavata suaha vihoinkin kasvot myös näelle eläväesille immeesille.

Noh, jatketaan kirjakielellä, jottei ihan kaikki vastuu jää lukijalle.

Julkkisbongailua, evästä ja shoppailua

Se on aina ihmeellistä, kun savolaiset suuntaa pääkaupunkiin. Onneksi joukossamme oli tottuneita pääkaupunkiseudun kävijöitä, niin emme olleet ihan huuli pyöreänä koko aikaa.

Junan kyytiin hypättiin Iisalmen rautatieasemalta torstai-iltapäivänä ja illasta saavuimme Helsinkiin. Julkkiksiahan sitä pitää tietenkin bongata ja heti ensimmäinen hyppäsi junaan Iisalmesta, matkusti vielä Kouvolaan asti viereisessä penkissä. Siinä sitten körötellessä mietittiin, kuka meistä on Suomen surkein kuski.

Nälkäkin matkan aikana oli jo ehtinyt tulla, niin teimme pikaisen stopin hotellilla ja suuntasimme etsimään sopivaa ruokapaikkaa ja päädyimme kauppakeskus Forumiin. Ruokapaikaksi valikoitui kiinalainen noutopöytä, ehkä siitäkin syystä, että myyjä sieltä niin kivasti vinkkasi silmää.

Kevätrullia ja pari muuta herkkua – ääntä kohti!

 

Reissuun kun lähtee niin pitäähän sitä kotiin ostaa tuliaisia ja nehän saimme näppärästi kauppakeskuksessa hoidettua. Ja naiset ei tietenkään unohda itseään, niin löytyi sieltä omaan kassiinkin jotain pientä kivaa.

Arvovieraat mustissa autoissaan ja päälle erikoiskahvia

Perjantaiaamuna heräsimme virkeinä ja levänneinä maittavalle aamupalalle. Kerrankin joku oli keittänyt kahvit meidän puolesta! Aamupalan jälkeen olikin aika pakata kimpsut ja kampsut kassiin ja suunnata vierailukohteeseemme.

Matkalla sitä savolaistytöt sitten näki ja koki erikoisuuksia. Heti ensimmäinen tilanne odotti kulman takana, kun poliisisetä oli ohjaamassa liikennettä pilli suussaan. Siinä sitten kävellessä ihmeteltiin tilannetta ja kohtahan ohi pyyhälsi joukko mustia hienoja EU-edustajien autoja.

 

Mies, pilli ja raitiovaunu. Kaikkea sitä…

Ennen lähtöä oli toki kartasta katsottu lähin Starbucks-kahvila, jotta saamme nauttia vielä erikoiskahvit ennen saapumista yhteistyökumppanimme luo. Olipas makoista Pumpkin Spice Lattea ja kuumaa kaakaota!

Vierailu yhteistyökumppanin toimitiloissa

Vastaanotto vierailupaikassamme oli lämmin. Kävimme läpi etukäteen mukaan saamiamme kysymyksiä sekä saimme kuulla yhteistyökumppanimme taustaa. Keskustelut olivat antoisia ja mukaan lähti tärkeää tietoa, jota jaoimme sitten palattuamme kotikonnuille. Tiloja heillä oli remontoitu viimeisen vuoden aikana, joten näimme uutukaiset tilat. Lisäksi virtuaalisten ihmisten muuttuminen konkreettisiksi henkilöiksi oli varmaan se päivän kohokohta. Pääsimme lounastamaan parin työntekijän kanssa läheiseen ravintolaan, jossa alkuruokana maistelimme mustekalaa.

Kotimatkalle reissua kokeneempina

Ruokailuun mennessä ja tullessa meinasin tukka kastua. Sää Helsingissä vaihteli auringonpaisteesta rankkasateeseen. Onneksemme saimme kotimatkalle mukaan yhteistyökumppanimme logolla varustetut sateenvarjot.

Kävellähän meidän ei tietenkään tarvinnut kuin junalle saakka. Ja siitähän se aika ajoin pitkältäkin tuntuva kotimatka sitten alkoi. Kotiin pääsimme turvallisesti aikataulussa ja matkalta jäi käteen muutakin kuin sateenvarjo.

– Savolaaset lontit Anne, Annika, Sanna ja Heli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.