fbpx

Pardon, mutta missä on Helsingin vanha kaupunki?

Tämän kysymyksen esitti minulle ranskalaisen kumppaniyrityksemme toimitusjohtaja, kun olimme sopineet yhteistyön aloituksesta ja siirtyneet kevyempiin aiheisiin. Yhteistyössä tuotamme heidän asiakkailleen suomenkielisiä asiakas- tai telemarkkinointipalveluita. Hänen kysymykseensä tulen vielä myöhemmin palaamaan.

Erilainen Contact Center

Yhteistyökumppanimme on poikkeuksellinen Contact Center -yritys. Heillä ei ole omia Contact Centereitä, vaan he ostavat vastaavat palvelut muilta toimijoilta.

Toimitusjohtajan mukaan toimintamalli edellyttää, että yhteistyösopimukset tehdään luotettavien toimijoiden kanssa. Palvelun pitää olla tasalaatuista ja asiantuntevaa riippumatta siitä mistä maasta palvelu tuotetaan.

Heidän asiakkaansa ovat eurooppalaisia yrityksiä, joilla on toimintaa eri maissa eli asiakaspalvelua pitää tuottaa eri kielillä, aina toimipisteen maan omalla kielellä.

  • Moment Group tuottaa suomen kielen
  • Ruotsissa tuotetaan skandinaaviset kielet
  • Liettuassa balttia ja venäjä
  • Romaniassa saksa ja
  • Kamerunissa ranska.

Kamerunista heräsi ajatuksena että, jos Suomi olisi 1900-luvun alussa toteuttanut kolonialistiset suunnitelmansa, niin olisiko meilläkin nyt toimipiste Ambomaalla. Nykyinen Fuengirolan Contact Center on tähän verraten ainakin vierailujen suhteen helpompi ratkaisu.

Digitalisaatio pienentää maapallon

Kaikkiaan kumppanimme toiminnasta on helppo huomata mitä verkostoituminen voi parhaimmillaan olla ja kuinka digitalisaatio pienentää maapallon. Meillä onkin ilo olla osana näinkin kansainvälistä toimintaa omalla suomalaisella panoksellamme.

Yhteistyömme on myös muistutus hyvien ja luotettavien kumppaneiden merkityksestä, joiden hartioihin voit luottaa kehittäessä ja kasvattaessa omaa liiketoimintaa.

Helsingin vanha kaupunki

Vanhan kaupungin puuttuminen oli herättänyt ihmetystä, varsinkin kun sellaiset löytyvät niinkin läheltä kuin Tallinnasta ja Tukholmasta. Vieraamme oli asunutkin muutaman vuoden Tukholmassa, joten vaihtelimme kieltä tarpeen vaatiessa englannista ruotsiin. Kävimme Helsingin historiaa läpi ja totesimme kaupungin olevan sen verran nuori, että vanhaa kaupunkia ei varsinaisesti ollut ehtinyt syntyä samalla tapaa kuin naapureilla.

Toinen kummastuksen aihe oli Tuomiokirkko, joka on ulkoa upea, mutta sisältä hänen mielestään hieman autio verrattuna Ranskassa oleviin kirkkoihin. Keskustelussamme sivuttiin näin ollen myös reformaatiota, mutta hyvin ekumeenisessa ja hartaassa hengessä.

Sovimmekin, että seuraavalla Suomen vierailulla otamme bisneksen oheen myös kulttuurikierroksen, mutta emme sauno.

Janne Savonen

Chief Sales Officer
0400 396 700
janne.savonen@momentgroup.fi


Lue Janne Savosen blogi Asiakaspalvelun kultainen hetki, klikkaa tästä »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.