fbpx

Opiskelija – ansaitse rahat kännykkään, ajokorttiin ja autoon

Kun 16-vuotiaan tekee mieli uutta kännykkää, niin onhan se saatava! Useimmiten tehokas anelu vanhempien suuntaan tuottaa tulosta, mutta toinenkin vaihtoehto on olemassa: ansaita rahat ihan itse. Työnantajan kysyessä Marjukalta miksi tämä hakee työtä, oli vastaus yksinkertainen:

”Aion ostaa kännykän.”

Erinomaisen pätevä syy!

Tuleva ensihoitaja ei työtä pelkää

Marjukka Tuominen on pian 17-vuotias lempääläläinen, joka opiskelee Tampereella ensimmäistä vuotta lähihoitajaksi ja jatkossa toivon mukaan ensihoitajaksi.

Koulupäivät venyvät pitkiksi, ja kun siihen laitetaan työt vielä päälle, voi päivälle tulla pituutta jopa 16 tuntia. Näillä perusteilla heltisi erikoislupa ajokorttiin ja tavoitteena on kesätienesteillä saada kortin lisäksi hankittua syksyllä auto. Nämäkin ihan omilla rahoilla.

”Olen 6-lapsisesta perheestä ja meillä on kotona opetettu, että jos jotain haluaa, niin sen eteen on tehtävä työtä”, Marjukka kertoo, kun ihmettelen mistä moinen ahkeruus on peräisin.

Vuoden alusta lähtien Moment Makerina puhelinmyynnissä työskennellyt tehopakkaus on valloittava tapaus. Ihailen tämän ponnaripäisen likan energiaa ja positiivista elämänasennetta!

Puhelinmyynti on mainettaan mukavampaa työtä

Marjukka bongasi avoimen Moment Maker -työn koulun ilmoitustaululta. Tuttu kaveri tosin varoitteli omasta kokemuksestaan, että palkkaa saattaa saada vain 3-4 euroa tunnilta ja vanhemmatkin halusivat katsoa työsopimuksen tarkasti läpi, ettei työmarkkinoiden untuvikkoa viilata linssiin.

Hienoa, että nuoresta ihmisestä pidetään huolta, mutta onneksi jo ASML:n jäsenyys ja Reilu Työnantaja -status velvoittavat Moment Groupia toimimaan toisin kuin alan ”villit toimijat”. Sen on myös Marjukka huomannut:

”Oon yllättynny miten hyvä työpaikka tämä on. En vaihtais kyllä enää aiempiin työpaikkoihin lastentarvikeliikkeessä tai kaupan kassalla. Olen jopa kieltäytynyt oman alan töistä, joita on tarjottu päivä- ja vanhainkodista.”

Miksi työ puhelinmyynnissä sopii sinulle?

Marjukka on ehtinyt parin kuukauden aikana tehdä työtä niin puhelinmyynnissä kuin asiakaspalvelussa. Miksi tykkäät Moment Maker -työstä?

”Ensinnäkin joustavat työajat. Voin periaatteessa tehdä työtä just silloin, kun mun lukkariin sopii. Tää on kyllä tosi hyvä puoli opiskelijalle!” Marjukka paljastaa ja jatkaa:

”Mun työkaverit on ihan huippuja täällä ja esimiehet kans. Lisäks provikat on tosi tärkeitä. Niillä oon onnistunnu nostamaan palkkaa. En usko, että missään muualla tän ikänen saa parempaa palkkaa.”

Vain yhden kerran on kohdalle osunut asiakas, joka on käyttäytynyt negatiivisesti.

”Mun kokemuksen mukaan väite, että puhelinmyyjät saa vain negatiivista palautetta ei pidä paikkansa. Mua on tosi moni kehunut puhelimessa. Täällä kehutaan muutenkin paljon, työkaverit ja esimiehet motivoi. Ihmisillä on ennakkoluuloja, jotka ei oikeasti pidä paikkansa”, täräyttää Marjukka.

Kenelle suosittelisit työtä telemarkkinoinnissa?

”Kaikilla on oma tapansa myydä ja tämä työhän on asiakaspalveluakin. Hiljaisempikin voi pärjätä, niinku minäkin. Kaikille tämäkään työ ei varmasti sovi, mutta kannattaa kokeilla ennen kuin tuomitsee.

Lisäksi tässä ei tarvitse olla ihmisten kanssa tekemisissä naamatusten ja siks asiakaskohtaamisetkin on erilaisia kuin esimerkiksi kaupassa”, pohtii Marjukka.

Marjukan kokemuksen mukaan puhelinmyyjänä pääsee tekemään jopa enemmän asiakaspalvelua kuin esimerkiksi kaupan kassalla, jossa asiakkaat vaihtuvat tiuhaan ja vuorovaikutus on käytännössä lyhyt tervehdys ja kiitos.

Savusukeltajan luonteella pärjää

Kysyn Marjukan haaveammattia ja kuulen, että tulevaisuudessa häämöttävän ensihoitajan ammatin lisäksi savusukeltajan työssä olisi sopivasti jännitystä.

Voisiko tästä vetää sellaisen johtopäätöksen, että savusukeltajan luonteella pärjää hyvin myös telemarkkinointityössä?

Empiirinen tutkimukseni *) ei ole kovin laaja, mutta jotain yhtenäistähän näillä kahdella työllä on: tarvitaan ennakkoluulotonta otetta ja ripaus rohkeutta kohdata yllättävät tilanteet ja tuntemattomat asiakkaat.

Haluatko kuulla lisää?

Jos sinussa on tarvittavaa savusukeltajamentaliteettia, niin tervetuloa meille! Avoimet työpaikat näet täältä »

Voit myös soittaa suoraan Ranelle:

Rauno Miettinen

Opportunity Manager
Puh. 040 635 9955
rauno.miettinen@momentgroup.fi


*) Tätä tutkimustulosta ei kannata ehkä väitöskirjaan lainata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.