fbpx

Moment Makerin mukana (t)yössä

Monesti, kun kertoo tekevänsä asiakaspalvelua ja menevänsä yövuoroon viikonloppuna, nousee tuttujen kasvoille kummeksuvia ilmeitä ja herää kysymys:

”Mikä asiakaspalvelu on muka auki läpi yön?”

Tähän riittää vastaukseksi yksi sana. Taksi. Tämän jälkeen syttyvät lamput viimeistenkin kummastelijoiden päiden ylle. Tämän lisäksi 24/7-tiimimme hoitaa joitakin päivystyksiä ja vikapalveluita, jotka saattavat soida millä kellonlyömällä tahansa.

Yövuoro 24/7-tiimissä

Yövuorot eivät olleet itselle aiemmin tuttuja, joten jännitti, miten sitä oikein kuuluu päivä ennen yövuoroa kuluttaa ja miten nukkua. Aika pian itselle kuitenkin löytyi se rytmi, jolla työyöstä selviää parhaiten.

Aamulla saa rauhassa nukkua ilman herätyskelloja, ja kun siltä tuntuu voi noustua aamupalaa nauttimaan. Päivä tulee usein kulutettua kirjoja lukemalla tai elokuvia katsellen. Iltapäivällä ehtii ottaa pienet päiväunet, jonka jälkeen voi syödä lounaan tai päivällisen, miten asiaa nyt katsookaan.

Yövuoropäivä tuntuu vapaapäivältä

Usein itse vietän yövuoropäivät suurimmaksi osaksi kotosalla. Silloin tällöin tulee piipahdettua kaupungilla vaikkapa kahvilla ennen vuoroa tai sitten kuntosalilta voi käydä hakemassa energiaa tulevaan yöhön.

Yövuoropäivät tuntuvat suurimmaksi osalta vapaapäivältä, kun saa rauhassa tehdä kaiken ja vasta illalla tulee muistaa lähteä töihin. Päivien kiireettömyys tekee yövuoropäivistä leppoisia, vaikka viikonloppu tuleekin sitten vietettyä töissä. Onneksi tuleva viikko alkaakin sitten vapaapäivillä.

Taksin tilausta ja päivystyspuheluita

Miten sitten ne itse yövuorot? Alkuillat sujuvat mielestäni leppoisasti ja pahimmat ruuhkapiikit tulevat puolenyön maissa, kun ihmiset liikahtavat kaupungille ja myöhemmin, kun he suuntaavat kotiin.

Taksiin liittyvät puhelut ovat pääosin nopeita ja helppoja kontakteja, mutta silloin tällöin langanpäässä on joku, joka ei ole ihan varma hakuosoitteesta, jolloin aikaa kuluu hieman enemmän. Pääasiassa kaikille kuitenkin saadaan laitettua tilausta eteenpäin. Päivystyspuhelut saattavat viedä enemmän aikaa, kun soitetaan asentajaa paikalle korjaamaan vikaa.

Hereillä kahvin, kollegoiden ja sarjamurhaajien voimin

Hereillä pysymiseen löytyy jokaiselta meidän tiimiläiseltä ne omat myrkyt. Toiset juovat energiajuomia, eräät tykkäävät kahvista ja osalle taas riittää tee.

Hiljaisempina hetkinä on tullut myös hereillä pysymisen vuoksi tutustuttua Wikipedian kautta useimpiin sarjamurhaajiin tai kulttijohtajiin, jonka jälkeen kotiin käveleminen ei laisinkaan houkuta.

Parhaiten kuitenkin hereillä pitävät mahtavat kollegat. Tampereen toimistolla ollaan monesti viikonloppuöinä muutaman hengen miehityksellä, ja koska meillä on niin timanttinen tiimi, ei ole ongelmia pysytellä hereillä, oli sitten kenen tahansa kanssa vuorossa.

Aamulla omaan sänkyyn

Yövuoron vihdoin päätyttyä alkaa se kauan odotettu kotimatka. Osa kulkee bussilla tai autolla ja toiset sitten kävellen. Kävellessä kaupungin läpi kotiin, tulee kuljettua edellisiltaisten liikkujien ohi ja lomassa, joskin ehkä hieman suorempaa reittiä. Ajatukset ja suunta monella kulkijalla on varmastikin enemmän tai vähemmän sama kuin itsellä: tärkeintä on päästä omaan sänkyyn nukkumaan.

Hyvien (t)yön toivotuksin,
Henna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.