fbpx

Kuinka minusta tuli puhelinmyyjä ja vakuutusmyyjä?

Elämässä ei voi aina kaikkea suunnitella etukäteen, joskus asiat vain tapahtuvat.

Minusta tuli puhelinmyynnin ammattilainen ihan sattumalta, rekry-messujen kautta. Olen aina ollut asiakaspalveluhenkinen ja myynyt pienestä pitäen kaikkea partioharrastuksesta lähtien; kynttilöitä ja joulukalentereita yms.

Tulen hyvin toimeen erilaisten asiakkaiden kanssa. Minusta löytyy myyntiin tarvittavaa paineensietokykyä ja pitkää pinnaa – en luovuta, vaikka olisi vaikeitakin asiakkaita.

Ammattina vakuutusmyynti

Olen kehittynyt ammattimaiseksi myyjäksi sinnikkyydellä ja halulla oppia uutta ja kehittyä omassa työssäni.

Kuuntelemisen taito ja komminikointi ovat erittäin tärkeäitä taitoja tässä työssä. Väillä asiakkaita täytyy hienolla tavalla puskea kauppaan, kunhan vaan ei sorru painostamaan asiakasta, koska lopullisen ostopäätöksen tekee aina asiakas.

Minustako puhelinmyyjä? En usko!

Kun tulin tälle alalle en voinut kuvitellakaan, että minusta olisi tähän. Myyjäksi ei mielestäni voi opettaa – se joko tulee luonnostaan tai sitten siihen ei ole. Huomasin, että minulla se tulee luonnostaan, olen näköjään syntynyt puhelinmyyjäksi. 🙂

Olen pysynyt alalla yli 2 vuotta ja jokainen päivä on erilainen. Aina on kiva tehdä kauppaa ja olla erilaisten asiakkaiden kanssa tekemisissä. Kun on jossain onnistunut ja tavoitteeseen on päästy, tulee hyvä mieli. Onnistumisen tunne.

Pitkää pinnaa ja kuuntelemisen taitoa

Vakuutusmyynnissä tarvitaan myös pitkää pinnaa, koska vaikeitakin asiakkaita tulee vastaan. Jos olet vahvempi kuin asiakas, pääset tavoitteeseen.

Olen 2 vuoden aikana oppinut kuuntelemaan asiakkaita ja ottamaan heidän tarpeet ja eri näkemykset huomioon. Vaikka välillä luuria tuleekin korvaan, ei pidä luovuttaa, seuraava asiakas saattaa jo ostaakin.

Kampanjoissa on tietysti eroja, mutta se mikä niissä yhdistää, on sama periaate – nimittäin kaupan teko ja tavoitteena saada asiakas kiinnostumaan tuotteesta.

Vinkkini myynnin ammattilaiseksi haluaville

Myyjän ammattilaiseksi pääsee, kun haluaa tehdä asiakkaiden kanssa yhteistyötä, on oma itsensä ja kuuntelee mitä asiakas sanoo, niin kaikki menee hyvin.

Muista myyntityössä nämä:
  • hymy
  • kuuntele
  • halu tehdä kauppaa
  • halu onnistua
  • ystävällisyys
  • halu oppia uutta

Teetpä mitä vaan, kaikessa onnistuu ja kehittyy lopulta, kun uskoo asiaansa. Aina tulee vaikeita asiakkaita, mutta hyvän mielen saa niin asiakas kuin myyjä, kun homma viimein onnistuu.

Sinäkin pystyt siihen! Ole rohkea ja oma itsesi, niin kaikki menee hyvin!

Johanna Virolainen,
Moment Maker


Haluatko tulla töihin Moment Groupiin? Katso avoimet työpaikat tästä »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.