fbpx

Karvapalloilla myynti nousuun

Onko asia totta vasta, kun sen näkee? Minulla ainakin helpottaa, kun näen konkreettisesti tekemäni työn!

Lappu tai pallo – kunhan myynnit näkyvät!

”Karvapallo-idea” lähti liikkeelle, kun vakuutusmyyjät saivat laittaa jokaisesta kaupasta lapun arvontalaatikkoon. Itse olen sähkönmyyjä niin minulla ei ollut tällaista ”etua”. En jäänyt turhaan käyttämään aikaa harmitteluun, vaan otin lasipurkin. Toimiston nurkasta löysin eri värisiä pumpulipalloja. Siitä se sitten lähti!

Rupesin joka kaupasta laittamaan palloja purkkiin ja esittelin muille. Itse valitsin vihreän, dollarin, värin. Sain myös muut myyjät mutteri-työpisteessäni innostumaan ajatuksesta täyttää purkki kaupoilla (palloilla).

Paras viikkotulos

Tämä yksinkertainen idea toimi hyvin! Tein oman parhaan viikkoni ja muillakin myyjillä tuli onnistumisia. Kilpailuviettihän tämän takana on; työkaverit yrittivät päihittää minut ja minä heidät. Lopputulos oli hyvä; kaikille tuli hyvä mieli, kun purkki tuli täyteen (vaikka vihreä väri hallitsikin).

Joka aamu hyvällä mielellä töihin

Pallojen värikäs tervehtiminen työpisteellä paransi fiilistä tulla aamulla töihin – näki jo heti sisään tullessa mitä on saanut aiemmin viikolla aikaan. Edellinen päivä aina helposti unohtuu, koska myynnissä jokaisena päivänä lähdetään aina alusta asti rakentamaan uutta tavoitetta.

Jos siis huomaan, että on tulossa huono päivä niin se ei tunnu niin pahalta, kun näen mitä on aiemmin viikolla saanut aikaan.

Kaikki keinot sallittuja

Meillä on toki ollut ennenkin myynnin lisäämiskeinoja, kuten arvonnat ja palkintopöydät, mutta pumpulipallot olivat kiva, edullinen ja värikäs, uusi ratkaisu.

Ja itseasiassa itselläni toimi jo aikaisemmin se, kun viereen tuli istumaan kaunis kesätyöntekijä. Jo pelkästään tämän takia tulee näytettyä myynnin mallia. 😉

Motivaatiota tavoitteista

Tavoitteeseen pääsy on itselleni aina tärkeää. Silloin saa bonukset, jotka ovat tietenkin tärkeitä. Lisäksi se hieno tunne, että on saanut jotain aikaan.

Olen huomannut, että keskityn itse enemmän viikko- kuin päivätavoitteeseen. Kun näkee, että niitä hyviä päivä on viikossa kuitenkin enemmän kuin huonoja jaksaa paremmin heikommankin tuloksen päivän.

Ja kuitenkin – paras palkinto hyvästä viikosta on aina tietenkin esimiehen leveä hymy. 🙂

Myyntitykki tulessa? Ivan varmistaa, että Joni ei leimahda ilmiliekkeihin :)

Joni Markkanen
Moment Maker


Lue aikaisempi juttuni tästä >>
Haluatko tulla meille töihin? Katso avoimet työpaikat tästä >>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.