fbpx

Joukkuehengen merkitys päivittäisessä tekemisessä

Suurimman osan lähes 22 vuotta pitkästä elämästäni jääkiekkoharrastukselle uhranneena miehenalkuna on päähäni pinttynyt niin valmentajien – kuin vanhempienkin – aina niin tärkeäksi korostama tiimihengen merkitys. Ajattelinkin tästä elämänviisaudesta muutaman sanan naputella, sisällyttäen sen tietysti nykyiseen työtehtävääni lainaneuvojana Moment Group Oy:llä.

Päivittäin kun työskentelee samalla työpisteellä samojen naamojen keskellä, olisi tietysti optimaalisin tilanne se, että kaikki edes jotenkuten sietävät tosiaan ja tulevat toistensa kanssa toimeen. Näin hyvin ei tilanne varmastikaan kaikilla ole, mutta omaksi onnekseni meidän kahdenkymmenen neliömetrin koppiimme on saatu sullottua hyvällä porukkahengellä ja tervehenkisellä huumorilla varustettu poppoo, jonka kanssa on mukava ja helppo työskennellä ja sopia niin perusasioista kuin poikkeusjärjestelyistäkin.

Autonominen lainaneuvojatiimi

Olemme kokeilleet nyt vuoden päivät vähän erilaista systeemiä työvuorojen suunnittelun suhteen. Teemme kahta vuoroa, aamua ja iltaa. Päätämme tiimimme kesken päivät, joina kukakin tulee työpaikalle iltaa istumaan. Näin voi kätevästi sovittaa oman iltavuoronsa esimerkiksi päivälle, jona pitää hoitaa pankkiasioita tai muuta vastaavaa.

Iltaa voi toki tehdä enemmänkin, jos aamu-unisuus painaa (tästä ei ole omaa kokemusta), kunhan pidämme huolen, että toimistolla on aina joku paikalla sekä aamussa, että illassa. Tämä lienee helpottanut mm. rakasta pomomiestämme Raunoa (maksettu mainos), joka säästyy täten työvuorojemme kirjoittelulta ja voi rauhassa pulpettinsa takana pyöritellä puoleenväliin syötyä Moment Group -kynäänsä, selailla Facebookia ja puhallella pieniä punaisia purukumipalloja.

Vitsi vitsinä.

Homma on toiminut kaikin puolin mallikkaasti, keppiä ja porkkanaa meille tulee Raunon suunnalta sopivassa suhteessa. Ongelmatilanteissa konsultoimme Raunoa, Rauno on sitten hyvinkin aktiivisesti yhteydessä toimeksiantajaan. Mainittakoon, että myös se taho on ollut ilmeisesti hyvinkin tyytyväinen paitsi tuloksiimme, mutta myöskin työmme laatuun.

Risuj… Ruusuja ja ruusuja

Työn ohella elämääni mahtuu myös hitusen muuta aktiviteettia. Olen hakijana Poliisiammattikorkeakouluun, ensimmäinen yritys onkin tätä kirjoitellessa ihan nurkan takana. Käyn myös omasta- ja äidin mielestä aktiivisesti kuntosalilla, nykyisin neljästä kuuteen kertaan viikossa. Töitä teen lähtökohtaisesti aina kuuden tunnin päiväannoksin, jolloin aikaa jää niin treeneihin kuin lukemiseenkin, välillä tulee jopa nähtyä ystäviäkin.

Joskus kun pari vuotta sitten köpöttelin taloon CV ja työhakemus lapasessa, jännähiki nenänpäässä ja sähkönmyyjän paikka mielessä Raunon tentattavaksi, en kyllä rehellisesti sanottuna ajatellut, että pesti tässä talossa venyisi vuosien mittaiseksi. Jokainen tietää telemarkkinointialaan kohdistuvat erinäiset kauhutarinat ja stereotypiat. Porukka talossa on kuitenkin huippuystävällistä ja asioistamme ja voinnistamme oikeasti huolehtiva esimiestaso on sopivan lähellä meitä rivimiehiä ja -naisia. Kun myös palkka pitää miehen komeasti leivässä näinkin verrattaen vähillä työtunneilla ja työajat ovat oikeastaan täysin itseni määriteltävissä, niin eihän tässä oikein mitään moitteita mieleen äkkiseltään juolahda.

Porukkahenki saa viihtymään

Jos joku on lukemisessa näinkin finaaliin asti selvinnyt niin mahtava homma, varsinkin jos et skipannut suoraan viimeiseen kappaleeseen. Halusin vain vielä palata siihen, mistä koko tekstin aloitin, porukkahenkeen.

Niin hyvä sakki tässä on ympärillä, että jos pääsykokeissa nyt lähiaikoina sattuu onnistamaan ja koulupaikka aukeaa, niin ajattelinpa muovata itselleni sinäkin kohtaa vielä nollatuntisopparin ja tulla tänne iltaisin ja lomilla aina muutamaksi tunniksi kerrallaan töitä tekemään, tiedän sen olevan Raunon puolesta mahdollista. Ihan vain siitä ilosta, että näkee työkamuja- ja saahan siinä hitusen katetta myös opiskeluajan totutusti tiukahkoon nuudelibudjettiin.

Että näin. Kello on 19.18 torstai-iltana 31.1.19, jatkanpa vielä parisenkymmentä minuuttia ylhäisessä yksinäisyydessäni soittelua. Loppuyhteenvetona sanottakoon -etenkin jos tämän lukee joku, joka Momentilla ei tällä hetkellä työskentele-, että kuten aiemmista kappaleista saatoitkin jo tulkita, niin ”kohtuullisen” hyvä valinta ensimmäiseksi työpaikaksi on Moment Group oy ollut.

Janne Autere
Moment Maker

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.