fbpx

Huippumyyjä ja kauhuun hurahtanut Joni

Joni Markkanen on persoonallinen mies. Hän työskentelee Pieksämäellä Moment Makerina ja hänet tunnetaan erinomaisen hyvänä sähkömyyjänä. Joni on tuttu kasvo yrityksessä jo vuodesta 2013 ja sähkön lisäksi on tullut myytyä myös vitamiineja ja vakuutuksia.

”Kun tulin tänne minulla ei ollut mitään kokemusta myyntityöstä. Olin ainoastaan myynyt harvinaisia Lordi-aiheisia levyjä ympäri maailmaa 10 kertaisilla voitoilla. Minua alkoi kiinnostaa, pystynkö myymään myös mitä tahansa muuta.

Haluan kiittää, että minulle annettiin aikoinaan mahdollisuus tulla tänne ja kiitos myös loistavista pomoista jotka ovat auttaneet minua kehittymään.

I have seen the Moment Dream”, Joni veistelee.

Hard Rock Hallelujah

Suomen ainoa Euroviisuvoittaja Lordi on kolahtanut Joniin enemmän kuin keskivertokansalaiseen – näin voidaan helposti sanoa! Innostus alkoi jo 15 vuotta sitten, kun Levyraadissa tuli Lordin ensimmäinen Monsterman-musiikkivideo.

”Mulla ei ollut silloin mitään idoleita. Ajattelin, että vau! Mitään sellaista ei ollut ollut Suomessa”, Joni muistelee.

Kun homma lähtee lapasesta, niin se lähtee. Jonille ei ole pelkästään kaikkia Suomessa ja ulkomailla julkaistuja singlejä, levyjä ja DVD:tä – vaatekaapit pursuavat Lordi-aiheisista paidoista (200), mukana myös lapsille ja naisille tehtyjä t-paitoja. Lisäksi löytyy limsapulloja, kalentereita, julisteita, karkkilaatikoita…

”Suurimmat aarteet ovat kuitenkin Lordin entisen basisti Kalman nimmareilla varustettu basso ja Lordin viisi alkuperäistä kasvomaskia”, Joni paljastaa.

Itse Tomi Putaansuu on lähettänyt Markkaselle keräilytavaraa ja onpa Jonilla tavaroita, joita ei yhtyeen keulakuvalla itselläkään ole tallella.

Kauhu kiinnostaa

Keräilyharrastus ei jää pelkästään Lordiin. Kotoa löytyy myös Darth Vaderin kypärä, Hellraiserin Pinheadin, Perjantai 13.-elokuvien Jasonin, Halloween-sarjan Michael Meyersin maskit ja Terminator- robotin oikeankokoinen ja painoinen, metallinen pää.

Näyttävin on luonnollisen kokoinen Freddy Krueger Painajainen Elm Streetillä -elokuvista. Sen Markkanen rakensi itse mallinukesta, rekvisiitasta ja maskista.

”Joillekin tämä saattaa mennä vähän liian överiksi. Tiedän itsekin, että ulospäin näyttää siltä, että kamoon, kun kämppä on täynnä hirviöitä”, Joni hymähtää.

Rahaa keräilyharrastus on vienyt kymppitonneja, hän arvioi. Ja toisenkin negatiivisen puolen Joni löytää kysyttäessä:

”Vähän tämä kyllä rajoittaa naismarkkinoilla. Moni voisi lähteä saman tien toisesta ovesta ulos”, Joni Markkanen sanoo.


Lue Jonin kirjoituksia Asiakaspalvelija äänessä -blogista, klikkaa tästä >>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.