fbpx

“En kestä kun meidän talo on täynnä huipputyyppejä!” – Kehujen keskiviikko Moment Groupissa

Kehujen keskiviikkoa vietettiin monilla suomalaisilla työpaikoilla 13.12. ja myös me lähdimme koko Moment Groupin voimin innolla mukaan jakamaan hyvää mieltä kollegoille kehujen muodossa. Ajatus osallistumisesta tuli työntekijältämme, joka oli kuullut Kehujen keskiviikosta ja vinkkasi siitä. Loistava idea, joka päätettiin ehdottomasti toteuttaa!

Mikä kehujen keskiviikko?

Kehujen keskiviikko on Elämänjälki-yrityksen tänä vuonna ensimmäistä kertaa lanseeraama, työpaikoille suunnattu tempaus, jonka ideana on osoittaa kollegoille heidän ansaitsemansa kehut ja levittää näin hyvää fiilistä työyhteisöissä. Tavoitteena on myös muistuttaa kehumisen tärkeydestä motivoivana ja kannustavana tekijänä ihan päivittäisessä työarjessa. Jokainen kaipaa säännöllisesti positiivista palautetta ja arvostusta, joten #kehutyökaveripäivässä onkin hyvä tavoite meille jokaiselle – vuoden jokaisena päivänä.

Meillä Momentilla perustettiin keskiviikoksi kaikissa toimipisteissä kehuseinät, joille sai käydä jättämässä kiitoksensa kollegoille. Kehut olivat toimistossa kaikkien nähtävillä, jotta muillekin tuli viimeistään nyt selväksi, kuinka timanttisia tyyppejä meillä onkaan töissä! Suurin osa kehuista oli osoitettu nimellä yksittäisille ihmisille, mutta olipa joukossa kokonaisille tiimeille ja koko työyhteisöllekin osoitettuja kiitoksia.

Kehuja annettiin mm. hauskasta/ystävällisestä/luotettavasta/positiivisesta/energisestä persoonasta, vankasta ammattitaidosta, tunnollisuudesta, muiden tsemppaamisesta ja tyylikkyydestä. Ja innostuttiinpa kehuja antamaan ihan runomuodossakin!

Pienellä vaivalla iso vaikutus

Värikkäistä post-it-lapuista täyttyneet seinät olivat upea näky. Kehuseinät toivat valtavasti hyvää mieltä ja kirvoittivat keskusteluakin: seinän äärelle jäätiin milloin milläkin kokoonpanolla ihmettelemään lämpimiä sanoja. Tempaus aiheutti siis ehdottomasti positiivista pöhinää ja huomiota toimiston arjessa. Moni kommentoi, kuinka niinkin yksinkertaisella idealla sai hyvän mielen pitkäksi aikaa. Tempauksen jälkeen kehulaput jaettiin kohteilleen koristamaan esim. työpistettä, jonka seinään kiinnitettynä tai muuten säilytettynä ne tsemppaavat silloinkin, kun suksi ei tunnu luistavan.

No kuinka paljon niitä kehuja sitten annettiin? Kehumisen kuninkaaksi Momentilla osoittautui Tampereen toimipiste, jossa kehulappuja tuli peräti 358, melkoinen määrä! Iisalmessa kehuttiin noin 300 kertaa, Pieksämäellä 137 ja Fuengirolassa noin 100, mikä on väkimäärään suhteutettuna paljon. Yhteensä siis 895 kehua, wau! Olikin upeaa nähdä, kuinka täydellä sydämellä tempaukseen lähdettiin meillä mukaan. Seinät olivat täynnä momenttilaisten kauniita sanoja toisilleen, siitä tuli lämmin olo.

Kehumisiin tästä eteenpäinkin!

Tempauksen suosio niin meillä kuin somen perusteella muuallakin osoitti, että tällaiselle päivälle on tilausta ja siksipä Kehujen keskiviikkoa vietetään työpaikoilla taas 12.12.2018. Katsotaan mitä silloin keksitään! Mutta kuten jo edellä totesin, ei kehumista kannata jättää vain yhden päivän varaan, vaan muistaa sen valtava voima vuoden jokaisena päivänä. Kehuminen kun ei maksa mitään ja on pieni vaiva, mutta vastaanottajalleen kehu voi jäädä mieleen loppuelämäksi tai tsempata ja motivoida juuri oikealla hetkellä.

P.S. Otsikon sitaatti on kehulappujen joukosta poimittua ja voin itsekin täysin allekirjoittaa sen.

Heini Oksanen
Moment Spirit Manager


Heini Oksanen on aloittanut Moment Spirit Managerin tehtävässä marraskuussa 2017. Hänen yhtenä tärkeänä tehtävänä on työntekijäkokemuksen parantaminen.

Lue lisää Heinistä ja Moment Spirit Managerin työstä >>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.