fbpx

5 selviytymisvinkkiä asiakaspalveluun soittavalle

Kukaan ei soita asiakaspalveluun ilman syytä. Tyypillisesti on olemassa ongelma, joka halutaan selvittää. Jotta homma sujuu, on hyvä muistaa nämä viisi selviytymisvinkkiä:

  1. puhu rauhallisella äänellä
  2. kerro mistä kaupungista soitat/varaat ajan
  3. uskalla kertoa omia tietoja
  4. varaudu pieneen odotteluun
  5. anna asiakaspalvelun auttaa!

Asiakaspalvelu on olemassa, jotta sun ei tarvitsisi aina käydä paikan päällä ja asioiminen olisi mahdollisimman helppoa. Aspa on myös sen vuoksi olemassa, että yritys voisi tehdä sitä, mitä he parhaiten osaavat. Asiakaspalvelun ylläpitäminen vie paljon aikaa ja se kaikki on pois siitä ydinosaamisesta, millä yritys tienaa rahansa.

Tule ymmärretyksi – puhu rauhallisesti

Joskus voi olla vaikea kuulla, mitä toinen osapuoli puhuu, joten siksi etenkin nimet ja muut tärkeät tiedot pitää käydä huolellisesti läpi. Ei kannata hermostua, jos asiakaspalvelija kysyy

”oliko se M niin kuin Matti vai N niin kuin Niilo” 😀

Myös S ja F menevät helposti sekaisin puhelimessa.

Tarkoitatko Lapuan, Iitin vai Rauman Kauppakatua?

Koska asiakaspalvelunumerot ovat usein keskitettyjä, auttaa luurin toisessa päässä olevaa hirmuisesti se, että kerrotaan, mistä kaupungista soitetaan ja ketä tai mitä toimipaikkaa yritetään tavoitella.

Ei kannata loukkaantua, kun asiakaspalvelija ei tiedä vieraiden paikkakuntien osoitteita ulkoa, sillä usein toimialueena on koko Suomi. Esimerkiksi Kauppakatuja sekä Hämeenkatuja löytyy useilta eri paikkakunnilta.

Tietoturvaasi ei riskeerata

Asiakkaiden tietoturva on tärkeä juttu, joten ilman henkilötunnusta ei usein voi varata aikaa. Moni empii sen antamista, mutta sitä kuitenkin kysytään ihan just sun oman turvallisuuden vuoksi. Siksi kannattaa puhelu hoitaa paikasta, jossa ei hirveästi muita ihmisiä ole kuulemassa 🙂

Ruuhkahuiput

Esimerkiksi maanantaiaamut ja lounastauot ovat suosittuja aikoja hoitaa asioita, joten linjat voivat ruuhkautua. Jos on tarjolla takaisinsoittopalvelu, sitäkin voi käyttää.

Haluan aidosti olla avuksi <3

Viimeinen on mun mielestä se tärkein kaikista; anna asiakaspalvelijan auttaa sinua.

Monesti törmää sellaiseen ajatteluun, että

”aijaa, tää tulikin nyt jonnekin valtakunnalliseen numeroon” ja näin ollen ei osata auttaa.

Tämähän ei pidä paikkaansa vaan asiakaspalvelijoiden tehtävä on nimenomaan olla siinä asiakkaan ja yrityksen välisessä rajapinnassa. Kun kertoo asiansa, voi saada jopa apua 😉 Jos taas en osaa antaa vastausta heti, otan siitä selvää ja asiakkaaseen ollaan mahdollisimman pian yhteydessä.

Peace, love & understanding,

Sari Mäyränpää
Moment Maker, sivutoiminen yrittäjä (Sarin Arkki), kanibloggaaja


Jos oma ura Moment Groupissa kiinnostaa, klikkaa oheisesta linkistä!

Katso Sarin ”Niksit sujuvaan asiakaspalveluun” -postaus, klikkaa tästä »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.