Ota yhteyttä

”Työn arvostus lähtee työntekijästä itsestään.” Höpö höpö.

Kuka uskaltaa sanoa olevansa ylpeä itsestään? Suomalaisille se on kovin vaikea asia, ja harva kehtaakaan pää pystyssä todeta, että on taitava ja osaava. Usein kehujen edessä ne torjutaan ja vähätellään omia saavutuksia; ”Eeei toi ny mitään, työtäni mä vaan tässä…”

Muista kehua ja uskalla ottaa kehuja vastaan

Mitäpä jos työntekijät uskaltaisivatkin olla avoimesti ylpeitä itsestään ja siitä työstä, jota he tekevät? Ketä se auttaisi? Koko yritystä.

Pieni tuulettelu ja lesoaminen on joskus ihan paikallaankin. Toimiva, toisiaan kannustava tiimi esimiehineen tietää, että he yhdessä ovat loistavia työssään. He eivät myöskään epäröi sanoa sitä toisilleen riittävän usein puolin ja toisin.

Työn arvostuksesta pitää puhua ääneen

Usein kuulee mantran ”Työn arvostus lähtee tekijästä itsestään”. Haluaisin tavata sen, joka tämän on päästänyt ensimmäisenä suustaan. Kyllä se vaan nimittäin on niin, että kovin harva arvostaa siivoojan tai kaupan kassan tai asiakaspalvelijan työtä tippaakaan enemmän, vaikka tämä itse kuinka rajattomasti arvostaisi omaa työtään ja itseään. Kunnes tulee se päivä, jolloin siivooja ei tulekaan töihin. Tai kaupassa ei olekaan muita kuin itsepalvelulinjan robottikassoja. Tai kun asiakaspalvelija korvataankin puhelinvastaajalla.

Itsestään selvät asiat

Mitäpä jos joku aamu kahvihuoneessa on vastassa likaiset pöydät, käytävillä hiekkaiset jalanjäljet ja toimistoissa tyhjentämättömät roskikset? Mitä se kertoo meistä ihmisistä, jos vasta silloin huomataan, että oleellinen osa yrityksen toimintaa ja palveluelämystä onkin tuo poissaoleva siivooja, joka on pitänyt nurkat puhtaana ja edustuskunnossa – että se huomaamaton puurtaja onkin arjen sankari ja yksi yrityksen avaintekijöistä. Osattaisiinko tuossa tilanteessa viimein arvostaa hänen työtään riittävästi?

Mitäpä, jos katsoisimmekin aina toisiamme arvostavin silmin?

Oletko sinä muistanut kehua esimiestäsi, tiimitovereitasi tai itseäsi tällä viikolla?

Kohtaamisiin,

Monica Almenoksa,
Moment Maker

Tutustu minuun tarkemmin tästä >>
Aiempi blogitekstini löytyy täältä >>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *