Ota yhteyttä

Työelämä Espanjassa: ”Harvoin pääsee töistä suoraan kotiin”

Niina Halsio oli suunnitellut muuttavansa eläkepäivillään Espanjaan samaan tapaan kuin omat vanhempansakin ovat tehneet. Suomessa Niina teki keikkatöitä StaffPointilla ja vaikka töitä riittikin, niin varmuus töiden jatkumisesta painoi takaraivossa. Viimeinen niitti, joka nopeutti Espanjaan muuttoa, oli Niinan sairastuminen reumaan. Ilmasto Välimerellä on paljon suotuisampi reumapotilaille kuin Suomen vaihtelevat kelit.

”9 vuotta tulee tänä vuonna täyteen täällä auringon alla enkä päivääkään vaihtaisi pois. Tykkään kokkailla ja viettää aikaa ystävien kanssa, käydä uimassa ja pientä ’liikuntaakin’ harrastan talven kylminä aikoina joogaten. Sosiaalinen elämä on paljon aktiivisempaa kuin Suomessa, harvoin pääsee töistä suoraan kotiin”, Niina nauraa.

”Luotettava työnantaja ja hyvä jengi”

”Tällä hetkellä olen Espanjan toimiston Spirit Leader. Luotsaan meidän ’aspaa’ ja ihania Moment Makereita kohti tuloksellisia kohtaamisia”, Niina kehuu ja jatkaa:

”Voin lämpimästi suositella Moment Groupia työpaikkana. Meillä on hyvä jengi ja yhteishenki. Moment Group on luotettava työnantaja ja meillä asiat hoituvat ja hoidetaan kuten pitää. Tämä ei ole ihan päivänselvä asia kaikille yrityksille täällä Aurinkorannikolla.”

Huonoja puolia on vaikea keksiä

”Espanjalaiset ovat aivan ihania, lämpimiä, eläväisiä ihmisiä.  Kun olet kerran ystäväksi päässyt, olet kuin perheenjäsen. Voi luottaa, että aina saa apua, jos sitä tarvitsee. Samaa en ikävä kyllä voi sanoa suomalaisista”, Niina täräyttää.

Entä ne huonot puolet, kai niitäkin on?

”Mitkä huonot puolet? Toki joissain asioissa iskee byrokratia vastaan ja asian hoitaminen saattaa ottaa hieman pidempään. Ei välttämättä tule tänään tehdyksi. Siihenkin tottuu ja mukautuu”, espanjalaistunut Niina päättää.


Oletko sinä haaveillut työstä ulkomailla? Katso mitä työtä meillä on tarjolla, klikkaa tästä Avoimet työpaikat -sivulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *