Ota yhteyttä

Tiikerin katseella tuloksellisia kohtaamisia myyntityössä

Myyntityö on välillä kuin nyrkkeilymatsi. Asiakkaalta tuleva ”Ei”-vastaus on isku kasvoille ja monta ”Ei”-vastausta putkeen saattaa johtaa tyrmäykseen lattialle. Mutta sieltä on päästävä nopeasti ylös ja yleensä näin tapahtuukin, ennen kuin esimies laskee kymmeneen.

100 eitä vastaan 3 kyllä

Saan sähkömyyntityössä yleensä vähintään 100 ”Ei”-vastausta päivässä ja keskimäärin 3 kauppaa päivässä.

Mutta toimin kuten esikuvani Rocky; tyrmäyksistä noustaan aina ylös voittajana! Tiedän, että tämä johtaa hyvään päivään.

Myyjän Hyvän Päivän salaisuudet

Hyvä myyntipäivä koostuu kolmesta tekijästä:

  1. uni
  2. liikunta
  3. ravinto

Itse menen nukkumaan joka työpäivä kello 21 ja herään 06.30. Töihin menen kello 09.00. Ennen sitä ehdin venytellä ja treenata päivän koitokseen ja kuunnella ”Eye of the Tiger” -biisin tunteella.

Parhaat sparraajat löytyvät vierestä

Töissä minulla on myös loistavat sähköiset ”sparraajat”: kaverit Markus ja Jarno. Nämä kaverit auttavat minua hyvän tuloksen saamiseen.

Homma toimii niin, että jos heillä on enemmän kauppoja kuin minulla, niin minun on pakko reagoida ja yrittää entistä enemmän. Muussa tapauksessa seurauksena on se, että ”mestarin vyö” siirtyy heille. Ja tämähän ei käy!

Roolimallina uusille myyjille

Sparraus toimii myös päinvastoin; uudet ”rookie-kaverit” saavat lisäintoa myyntiinsä, jos he saavat silloin tällöin enemmän kauppoja aikaiseksi kuin ”mestari” saa päivän aikana tehtyä.

Tiikerinsilmä -katse

Olen opettanut kavereilleni myyntikikkani ja myyjän tärkeimmän aseen: ”Tiikerinsilmä-katseen”. Tämä menee käytännössä niin, että kaupat pitää haistaa, eikä koskaan saa mennä lukkoon, kun kohdalle osuu kiinnostunut asiakas.

Olen myös toistuvasti ehdottanut, että myyntikoulutuksessa kuunneltaisiin biisi ”Eye of the Tiger” jotta myyjä pääsee oikeaan fiilikseen ja lisäksi näytettäisiin tiikerin katseen kuva

Mr. ”Clubber Lang” Joni Markkanen

Meillä on täällä ilo tehdä työtä yhdessä! 🙂

 


Lue aikaisempi juttuni ”Mikä on myyjän suurin virhe” tästä >>
Haluatko tulla meille töihin? Katso avoimet työpaikat tästä >>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *