Ota yhteyttä

”Paikka ’Etelä-Suomessa’ nimeltään Fuengirola”

Irmeli Salonen on muuttanut Espanjaan Tampereelta syyskuussa 2003. Töihin lähtö ulkomaille oli pitkäaikainen haave ja kun tilaisuus tuli kohdalle, päätti Irmeli lähteä kokeilemaan, miltä maailma näyttää etelämmästä katsottuna. Yksinä kriteereinä paikkakunnan valinnalle olivat tietenkin ilmasto ja valo.

”Perhettä on niin täällä sekä Suomessa, joten siellä tuleekin käytyä useampi kerta vuodessa ja vastaavasti käy täällä ’Etelä-Suomessa’ vieraita Suomesta”, Irmeli kertoo ja jatkaa:

”Arki täyttyy mukaansa tempaavasta, monivivahteisesta työstä ja iloisista työkavereista. Vapaa-aikana ulkoilu, perheen ihana kääpiösnautseripariskunta ja käsityöt palauttavat mukavasti työpäivän kiireistä. Aika usein tulee käytyä myös teatterissa ja konserteissa.”

Moment Groupilla on laaja palveluvalikoima

Toiminta Espanjassa alkoi 2008 ja Irmeli oli tuolloin projektipäällikkönä starttaamassa Ina Finlandin (nykyään Moment Groupin) liiketoimintaa Fuengirolaan sen 1.päivästä alkaen. Nykyään Aurinkorannikon toimistolta palvellaan sujuvasti laboratorioasiakkaita, auton ostajia, pitsan tai taksin tilaajia ja lisäksi laajalla skaalalla muita, pääosin Suomessa toimivien yritysten, asiakkaita.

”Palvelut ovat näiden vuosien aikana hurjasti monipuolistuneet ja lisääntyneet, koska Moment Grouphan on ollut aina ’ajan hermolla’ ja laajentunut vuosi vuodelta. Tällä hetkellä työskentelen nimikkeellä Opportunity Manager ja työhöni kuuluvat Fuengirolan toimipisteen työt miltei laidasta laitaan hallinnollisista töistä astianpesukoneen tyhjennykseen. Työn monipuolisuuden vuoksi päivät ja vuodet ovat kuluneetkin sukkelasti”, Irmeli sanoo.

Espanja on ottanut suomalaiset hyvin vastaan

Miten kuvailisit espanjalaisia ja Espanjaa?

”Espanjalaiset ovat sosiaalisia ja perhekeskeisiä ja tervehtivät iloisesti vieraitakin ihmisiä julkisissa tiloissa ja kulkuneuvoissa. Fuengirolassa on paljon suomalaisia varsinkin talvikausina ja joillakin yhdistyksillä ja yrityksillä on myös yhteistyötä espanjalaisten kanssa mm. erilaisten tapahtumien järjestämisessä. Ainakin meidät suomalaiset on otettu täällä hyvin vastaan.

Espanjan kulttuuri on monipuolista ja nähtävyyksiä on tässä kotiseudulla Andaluciassa runsaasti. Vapaa-aikana tuleekin välillä lähdettyä vähän pidemmälle skootteri- tai autoajelulle andalucialaisiin kyliin ja kaupunkeihin”, Irmeli maalailee ja lisää kuitenkin vielä:

Täytyy kuitenkin myöntää, että joskus vieläkin joutuu toteamaan, että ’maassa maan tavalla’. Asiat hoituvat kyllä, mutta eivät välttämättä tänään, eikä ehkä vielä huomennakaan…”


Oletko sinä haaveillut työstä ulkomailla? Katso mitä työtä meillä on tarjolla, klikkaa tästä Avoimet työpaikat -sivulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *