Ota yhteyttä

Moment Maker vs Robotti

Katsoin taas kertaalleen elokuvan Terminaattori, joka kertoo tulevaisuudesta ja siitä, miten robotit valtaavat maailman.

Itse en säikähtänyt niinkään sitä, että robotit valtaavat maailman, vaan rupesin pelkäämään, että tulevaisuudessa robotit vievät kauppani!

Aloin pohtia voiko robotti tehdä kauppaa samalla tulostahdilla kuin minä – tai vielä enemmän?

Väsymätön robotti

Robotti ei koskaan nuku, eikä se pidä taukoja. Robotille ei tarvitse myöskään maksaa palkkaa. Se on aina töissä eikä pidä lomaa.

Mutta entä itse myyntipuheluissa – saisiko se kauppoja?

Spiikki kuin apteekin hyllyltä

Toki robottiin voisi ohjelmoida spiikin ja määritellä argumenttipankin. Mutta itse veikkaan, että se ei käytännössä toimisi. Mitä tapahtuu, jos asiakas sanoo myyntipuhelussa ”ei”? Luulen, että puheluissa kuuluisi usein:

”Anteeksi, en ymmärtänyt. Kerrotko nyt muutamalla sanalla mitä jäit miettimään.”

Ihmisen hymyilevä asiakaspalvelu

En usko, että robotti saisi tehtyä puhelua tunteella ja hymyllä kuten Moment Maker. Robotista ei välittyisi meidän tärkein myyntiaseemme: hymy. Ja tunne että oikeasti välitämme asiakkaista. Ja että oikeasti välitämme siitä, että asiakkailla on edullinen sähkösopimus eivätkä maksa liikaa.

Toki robottia voi käyttää myynnin tukena. Kuten esimerkiksi tälläkin hetkellä meillä robotti soittaa kymmeniä puheluja automaattisesti. Kun asiakas vastaa osaa robotti yhdistää puhelun vapaalle myyjälle. Käytännössä myyjän ei tarvitse itse näppäillä puhelua tai tehdä muutakaan kuin odottaa tulevaa puhelua ja tuijottaa näyttöä.

Mitä robotti voisi olla?

Ajattelen, että robotti voisi olla myynnin tukena. Niin, että se analysoi asiakkaan puhetta ja tekee koko ajan asiakkaasta profiilia ja kertoo vielä myyjälle prosentuaalisen kaupan mahdollisuuden.

Robotti voisi myös soittaa valmiiksi puhelun:

”Onko teillä määräaikainen sähkösopimus? Onko se teidän nimissänne?”

Tämä kysymys säästäisi myyjän aikaa, koska asiakkaalle, jolla on määräaikaista sopimusta jäljellä yli 3 kk ei voi myydä uutta sähkösopimusta.

Momentnaattori in flesh and bone

Unelmatilanne olisi saada rakennettua oma Momentnaattori! Oikeaa ihoa robottiluurangon päällä ja siihen saisi vielä koodattua 100% oman persoonansa. Laittaisin Momentnaattorin käymään töissä ja tekemään kauppaa. Minä saisin luonnollisesti palkan ja bonukset 🙂

Mutta tässä saattaisi käydä juuri kuten Terminator-elokuvassa: koneet valtaisivat maailman, kun tekoälyä kehitettäisiin liikaa…

 

 

 

 

 

Joni Markkanen
Momentnaattori


Lue aikaisempi juttuni ”Argumentoinnin tärkeys myyntityössä
tästä >>

Haluatko tulla meille töihin? Katso avoimet työpaikat tästä >>

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *